SALA Canal / Volume Matrix Studio

first_img Landscape:Volume Matrix studio Co., Ltd.Interior:Volume Matrix studio Co., Ltd.City:BangkokCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Spaceshift studioRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. Sala Canal House is located alongside of an old canal surrounded by a garden with various local grown fruits in Bangkok, Thailand. Not far from this site, there is an old floating water market open daily, where the local residents come shopping for fresh food. You can still feel, smell, and experience the traditional Thai way of living around this area.Save this picture!© Spaceshift studioSala (ศาลา), is a Thai language which means, “building or open pavilion used as a meeting and relaxing place for people”. You can find Sala in any parts of Thailand such as, schools, temples, old villages.  This house was built with the concept of the shades of Sala. We wanted a place for the owner and their family and friends to absorb the local atmosphere by feeling the canal breeze, watching the traditional boats passing by, chatting and relaxing in a calm peaceful mind.Save this picture!© Spaceshift studioThe main requirement from the owner was to design a house for two generations, but to maintain a privacy for both family. We have designed complex for each family on a different level, connected by a terrace.  The two structure looks like a one big house visually but actually are separate and have absolute seclusion.  All the rooms have the canal view. Some functions and facility such as the kitchen, main terrace and the swimming pool are shared by both families.Save this picture!© Spaceshift studioThe Kitchen area, which is in between the two complex and under the connecting terrace, acts like a Sala and is the key area for this project. The ceiling are double floor height and spaciously designed. The two family enjoys cooking together, so it functions as a place for gathering and having conversations with a view of the canal.Save this picture!PlanThis house is also made to adapt to the tropical humid weather of Thailand.  By lifting the first floor up, it allows wind to flow in from many directions easily like a natural ventilation system.   It is how the traditional Thai houses are made when there were no air-conditioning.  Also, we placed a long cantilever shading to protect the excessive sunlight since the house was facing south, which usually is a direction avoided in Thai buildings because of the extreme heat.Save this picture!© Spaceshift studioAs for the material, we used simple material such as teak wood and concreate and steel, which is easy to construct and maintain in the humid area. It is locally available and cheaper than imported products.Save this picture!© Spaceshift studioSala Canal House belongs uniquely to this specific site and has used the wisdom of the old Thai technique to establish harmony with the modern way of building a house.Save this picture!© Spaceshift studioProject gallerySee allShow lessAstronomical Park of Zhenze High School / Specific Architects + Unit ArchitectsSelected ProjectsOpen International Competition for Alternative Layout Design in Standard HousingIdeas Share Year:  Lead Architects: Photographs Manufacturers: American Standard, Kensai, TOA Save this picture!© Spaceshift studio+ 44Curated by Fernanda Castro Share Architects: Volume Matrix Studio Area Area of this architecture project “COPY” “COPY” 2017 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/894790/sala-canal-volume-matrix-studio Clipboard SALA Canal / Volume Matrix StudioSave this projectSaveSALA Canal / Volume Matrix Studio Projects Houses CopyHouses•Bangkok, Thailand ArchDaily SALA Canal / Volume Matrix Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/894790/sala-canal-volume-matrix-studio Clipboard Photographs:  Spaceshift studio Manufacturers Brands with products used in this architecture project Kasin Sornsri Area:  450 m² Year Completion year of this architecture project Thailand CopyAbout this officeVolume Matrix StudioOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBangkokThailandPublished on May 24, 2018Cite: “SALA Canal / Volume Matrix Studio” 23 May 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img