Golfo de Darien House / Cristobal Vial Arquitectos

first_img “COPY” Photographs:  Cristóbal Vial Manufacturers Brands with products used in this architecture project Houses ArchDaily Architects: Cristobal Vial Arquitectos Area Area of this architecture project Photographs Save this picture!© Cristóbal Vial+ 21Curated by Danae Santibañez Share Manufacturers: BTicino, Canteras Andinas, Forestal Arbolito, Italinnea, MKConstruction:Jaime Escuti, Francisco GreenStructural Calculation:Alberto RamirezLandscape:Paula y Magdalena BravoArcº:Cristóbal Vial DecombeCollaborator Architect:Carolina ArechetaCity:Las CondesCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Cristóbal VialRecommended ProductsWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. This work corresponds to the rehabilitation and expansion of a house built in 1970 in the commune of Las Condes, city of Santiago. It is part of a set of 25 one-story houses, designed by the architects Christian de Groote, Victor Gubbins and Hector Mery. All the houses are arranged in such a way that they adjoin each other, allowing a better use of the land, granting each one a garden to the north and another one to the south. The dividing walls, in turn, consolidate an intermediate walled yard.Save this picture!© Cristóbal VialFor this particular work, intended for a family with three children, it was requested to intervene and adapt it to the needs of its new users. The first thing was to eliminate all the modifications suffered in the time, as they are light and material extensions that presented a clear wear. Thus, it is proposed as a strategy to open perimeter walls to integrate the views of the courtyards, enhance existing skylight and give greater prominence of the light yard. The chimney is also eliminated, replacing it with a floating concrete wall that fulfills the double function of space separator and at the same time of the shelf.Save this picture!© Cristóbal VialSave this picture!LocationSave this picture!© Cristóbal VialThe house built with reinforced masonry, slab and reinforced concrete beams, maintains the same constructive logic in its new surface. Projecting the completely new service area, incorporating two light yard and a new skylight on its roof, which follows the same logic as the existing ones. For the bedroom sector, a new bathroom is incorporated and for both the exterior wall is released, building a structural element hanging and separated from the facade that allows greater spaciousness, privacy and brightness inside.Save this picture!SectionsThe entire heating system is renewed, incorporating the use of high efficiency aerothermal heat pump and radiant slab system. In addition to the incorporation of thermopanel crystals for all its openings. The exterior renovation, starts from the street access, building a new access that is configured by a curved wall of exposed concrete that leads to the door of the house. This in turn, is used to define the new sector of parking and barbecue area.Save this picture!© Cristóbal VialThe consolidation of the three courtyards of the house, allows a fluid journey, in a same level. For the intermediate courtyard a wooden deck is projected, which gives greater warmth and permanence to the space. The predominant materials used in this work are wood, stone, glass, steel and exposed concrete, always trying to put in value the original structure and adding a contemporary language that not only accounts for its interior, but more well of a whole that integrates the vegetation to the work.Save this picture!© Cristóbal VialProject gallerySee allShow lessRenovation of Beverly Center / Massimiliano and Doriana FuksasSelected Projectsthe coffee / Studio Boscardin.Corsi ArquiteturaSelected Projects Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/905834/golfo-de-darien-house-cristobal-vial-arquitectos Clipboard Area:  213 m² Year Completion year of this architecture project center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/905834/golfo-de-darien-house-cristobal-vial-arquitectos Clipboard Chile 2015 CopyHouses, Houses Interiors•Las Condes, Chile Year:  Golfo de Darien House / Cristobal Vial ArquitectosSave this projectSaveGolfo de Darien House / Cristobal Vial Arquitectos CopyAbout this officeCristobal Vial ArquitectosOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsLas CondesChilePublished on November 29, 2018Cite: “Golfo de Darien House / Cristobal Vial Arquitectos” [Casa Golfo de Darien / Cristobal Vial Arquitectos] 29 Nov 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Golfo de Darien House / Cristobal Vial Arquitectoslast_img