CP House / JAA

first_img Design Team:Rosana Ponce de LeónEngineering:Leonardo Armería /Smart StructuresLandscape:La PlántulaCollaborators:Benjamín Conde/Sarcon DivisionesCity:San Luis PotosíCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Cesar BelioRecommended ProductsCorporate ApplicationsBradley Corporation USACase Study: Restrooms at O’Hare International AirportCorporate ApplicationsFastmount®Panel Fastener for Drywall at ASB Bank in AucklandDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorStonesCosentinoSurfaces – Prexury®Text description provided by the architects. On a 230 m2 lot, with a panoramic view to the east of the city of San Luis Potosí, the CP House emerges, a single-family housing project, whose main objective is to live the house inwards. Open courtyards function as a vestibular area and create space between the different areas of the house, which allows absolute privacy from the street side, a blind facade, which not only respects the privacy of the user but also responds to the orientation of the west. The distribution scheme of the house was generated by two volumes on the sides of the lot, achieving a large central open space, which serves to contain a tree. Due to the topography of the lot and the conditions of easements of the subdivision, it was decided to generate three levels. At street level on the middle floor are the social areas, the main access, access to the garage, living room, dining room and kitchen. These spaces are linked by a central bridge, which connects both volumes.Save this picture!© Cesar BelioSave this picture!Floor Plan Ground FloorSave this picture!© Cesar BelioIn the north volume on the upper floor is the main area, which was tucked into a double facade, in order to take into account the sun from the east and the strong winds in the area. Without forgetting the general scheme of the house, the spaces of the main area are lived in the same way inwards, around an open courtyard. In the bathroom area, the user experience is not limited to a conventional space but is rather extended and used as a contemplation area.Save this picture!© Cesar BelioIn the south volume of the lot, a spiral staircase links the kitchen area on the middle floor with the laundry area and utility room on the upper floor.Save this picture!© Cesar BelioSave this picture!Section F-F’Save this picture!© Cesar BelioThere are two secondary bedrooms on the ground floor supporting both volumes, articulated by a television room and study area. These same spaces share a large terrace space. It is here where the purpose of the project is understood, the connection and continuous transition of the spaces between the exterior and the interior.Save this picture!© Cesar BelioSave this picture!© Cesar BelioThe materiality of the house was influenced by the arid landscape of the area, as well as the architecture of different towns near the capital. The use of local stone, a bare sand-coloured partition and carefully pigmented stucco resulted in a balanced integration into the landscape and terrain of the area.Save this picture!© Cesar BelioProject gallerySee allShow lessConcordia Design Wrocław Restaurant / mode:lina architekciSelected ProjectsBeluga Nursery / Bob Gysin Partner BGPSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/947181/cp-house-jaa-arquitectos Clipboard Mexico Photographs Javier Arias CP House / JAASave this projectSaveCP House / JAA “COPY” CopyAbout this officeJAAOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSan Luis PotosiOn FacebookMexicoPublished on September 09, 2020Cite: “CP House / JAA” [Casa CP / JAA] 09 Sep 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/947181/cp-house-jaa-arquitectos Clipboard “COPY” Architects: JAA Area Area of this architecture project Save this picture!© Cesar Belio+ 28Curated by Clara Ott Share Area:  380 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•San Luis Potosí, Mexico Lead Architect: Photographs:  Cesar Belio Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily Projects Manufacturers: AutoDesk, Adobe Systems Incorporated, Marca Madera, Novaceramic, Tekno-Step, Trimble Navigation Year:  CP House / JAA 2020 Houseslast_img